>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

WADA хоче перевіряти російських спортсменів на допінг в Україні

Лабораторія може стати центральною для Східної Європи.

WADA хоче перевіряти російських спортсменів на допінг в Україні

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) хоче створити в Україні лабораторію, яка буде перевіряти проби східноєвропейських спортсменів, у тому числі російських.

Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України.

Міністр Ігор Жданов наприкінці квітня провів телефонні переговори з президентом WADA Крейгом Ріді.

"Ми разом розглянули питання про створення в Україні якісно нової, потужної антидопінгової лабораторії WADA, яка може стати основною в регіоні. У лабораторію будуть направлятися проби спортсменів з усієї Східної Європи, в тому числі з Росії. Президент WADA пообіцяв створити таку базову лабораторію саме в Україні", - заявив Жданов.

26-27 травня Київ відвідає делегація WADA на чолі із заступником генерального директора Робом Келером для обговорення подальших кроків зі створення такої лабораторії.

У світі налічується лише 34 WADA-акредитовані лабораторії. Вони мають найсучасніше обладнання.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року комісія Всесвітнього антидопінгового агентства рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від Олімпіади в Ріо за систематичні порушення, пов'язані із застосуванням допінгу.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах не виключає, що всім російським спортсменам заборонять брати участь у літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram