>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс не буде балотуватися в президенти УЄФА

Дату виборів повідомлять наступного тижня.

Суркіс не буде балотуватися в президенти УЄФА
Фото: uklon.com.ua

18 травня в Базелі призначать вибори президента УЄФА. Виконавчий комітет встановить терміни проведення виборчого Конгресу і до цього часу не призначатиме виконувача обов'язків президента організації замість Мішеля Платіні, який вирішив піти у відставку.

Про це повідомляє 11na11.

Букмекерські контори вже встигли опублікувати список із 19 осіб і навіть розподілити коефіцієнти. Однак реєстрації ще не було і список можуть видозмінити.

Як стало відомо виданню, у списку кандидатів не буде імені Григорія Суркіса. Незважаючи на амбіції і бажання Суркіса очолити європейський футбол, він має потенційні проблеми.

За даними джерела, Суркіс побоюється масових антикорупційних розслідувань, які тривають у високих кабінетах, і можливого компромату на нього. Серед іншого за першої ж нагоди спливуть одразу кілька речей. Це статус персони нон-ґрата у США, участь у виборах Росії як господині ЧС-2018 і зв'язок з головним представником Путіна в Україні, його кумом Віктором Медведчуком.

Автор повідомляє, що обов'язково спливе і стара справа Лопеса Ньєто, коли у дев'яностих у результаті підкупу судді "Динамо" тимчасово позбавили права виступів у єврокубках.

Нагадаємо, 9 травня Мішель Платіні подав у відставку у зв'язку з рішенням відсторонити його від футболу за неправомірне отримання грошей від колишнього президента ФІФА Йозефа Блаттера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram