>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Долгополов пробився у друге коло AusOpen, Стаховський і Марченко вилітають

У жіночій частині турніру перемогу святкувала Катерина Бондаренко.

Долгополов пробився у друге коло AusOpen, Стаховський і Марченко вилітають
Фото: EPA/UPG

Перший день відкритого чемпіонату Австралії з тенісу (Australian Open) виявився для представників України не дуже успішним.

У чоловічій частині турніру в гру вступили всі три українців, які опинилися серед 128 найсильніших тенісистів світу. І якщо перемога 36-ї ракетки світу Олександра Долгополова над литовцем Ричардасом Беранкісом (85-й у світі), а також поразка Сергія Стаховського (62-й) від бельгійця Давида Гоффіна (16-й) були прогнозованими, то провал Іллі Марченка (76-та ракетка світу) пояснити складно.

Долгополов переміг у чотирьох сетах 6/1, 3/6, 6/4, 6/2 і вийшов на швейцарця Роджера Федерера (третій у світі). Стаховський зміг узяти першу партію в матчі з майстерним бельгійцем 6/3, 4/6, 4/6, 4/6.

Від Марченка ж після подвигів на турнірі в Катарі очікували легкої перемоги над 310-м номером світового рейтингу австралійцем Омаром Ясикою, який потрапив на "мейджор" завдяки wild card. Однак Ілля зміг узяти лише сет - 4/6, 6/3, 0/6, 4/6.

У жіночій частині турніру Україна представлена чотирма тенісистками. Уже зіграла свій матч Катерина Бондаренко (92-га у світі). Українка взяла верх над австралійкою Айлою Томлянович (67-ма) - 7/6 (2), 6/3 і в другому колі зіграє з росіянкою Світланою Кузнєцовою (25-та).

Ще троє українок вступлять у гру у вівторок. Еліна Світоліна (18-та у світі) поміряється силами з американкою Вікторією Дювал (654-та у світі), Леся Цуренко (31-ша) проведе поєдинок із Варварою Лепченко зі США (51-ша), а Марина Заневська (146-та), яка вперше в кар'єрі пробилася на турнір Великого Шолома, - з Ларою Арруабарреною з Іспанії (86-та).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram