>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

FIFA оштрафувала 6 футбольних асоціацій за гомофобні кричалки вболівальників

Справа проти Гондурасу наразі перебуває на розгляді

FIFA оштрафувала 6 футбольних асоціацій за гомофобні кричалки вболівальників
Фото: EPA/UPG

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оштрафувала шість національних футбольних асоціацій у Північній і Південній Америці за кричалки гомофобного характеру під час матчів відбірного турніру чемпіонату світу 2018 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ФІФА.

"ФІФА підтверджує санкції, введені проти декількох футбольних асоціацій за неспортивну поведінку вболівальників, які дозволили собі образливі та дискримінаційні кричалки під час відбірних матчів чемпіонату світу з футболу 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Докази протиправних дій уболівальників були отримані за допомогою системи моніторингу, на їхній підставі було відкрито дисциплінарні справи проти національних футбольних асоціацій Аргентини, Чилі, Гондурасу, Мексики, Перу та Уругваю.

"Асоціації Аргентини, Мексики, Перу та Уругваю були оштрафовані на 20 тис. швейцарських франків кожну, Чилі  оштрафовано загалом на 70 тис. франків за чотири випадки, які сталися в різних матчах. Усі матеріали стосуються гомофобних кричалок уболівальників цих команд, що є порушенням статті 67 Дисциплінарного кодексу FIFA", - наголошено в повідомленні.

Справа проти Гондурасу поки що перебуває на розгляді, уболівальників цієї країни також звинувачують у проявах гомофобії.

Голова Дисциплінарного комітету FIFA Клаудіо Сулсер заявив, що гомофобія суперечить цінностям футболу і закликав футбольну громадськість до єдності в цьому питанні.

Нагадаємо, раніше ФІФА звільнила Жерома Вальке з посади генерального секретаря федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram