>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Києві завершився відбір на Молодіжний чемпіонат Європи з боулінгу

У змаганнях узяли участь 38 юнаків і дівчат

У неділю в Києві завершився перший етап Молодіжного чемпіонату України зі спортивного боулінгу. У рамках змагань пройшов відбір юнаків і дівчат для поїздки на Молодіжний чемпіонат Європи навесні 2015 року.

У молодіжці взяли участь 38 юнаків і дівчат із Києва, Харкова, Полтави, Запоріжжя, з Одеси, зі Львова, з Чернівців та із Севастополя. Чемпіонат пройшов за європейськими стандартами: кваліфікація із 18 партій зайняла три дні, для гри обрали спортивну натирку ЧЄ-2011, медальний залік проводили окремо для юнаків і дівчат у молодшій і старшій групах.

У молодшій віковій групі серед юнаків перемогу здобув Олександр Нечіпаєв (Київ), на другому місці - Кирило Гайдук (Севастополь), "бронзу" розділили Ілля Островерх (Харків) і Володимир Яковлєв (Київ).

Серед дівчат у молодшій групі переможницею стала 12-річна Марія Кучеренко (Київ), яка з великим відривом виграла кваліфікацію і дві стикові партії у фінальній частині. "Срібло" отримала Олександра Безродна (Харків), на третьому місці - Софія Дручина (Одеса) і Ганна Юхименко (Запоріжжя).

Юнаки старшої вікової групи у фінальній частині підтвердили результати кваліфікації: "золото" - Валентин Кучеренко (Київ), "срібло" - Антон Єрьомін (Харків), "бронза" - Богдан Шкода (Харків).

У старшій групі дівчат Анастасія Рихлицька (Чернівці) у фінальній грі здобула впевнену перемогу над переможницею кваліфікації Анастасією Шовкопляс (Полтава).

У додатковому заліку серед гравців до десяти років перемогла Софія Дручина (10 років, Одеса), на другому місці - Данило Прядко (10 років, Київ), на третьому місці - Арсеній Шавалюк (6 років, Київ).

У заліку відбору в молодіжну збірну зі спортивного боулінгу перемогли Марія Кучеренко, Анастасія Шовкопляс, Антон Єрьомін і Валентин Кучеренко. Відбір ще чотирьох юнаків і дівчат відбудеться на зборах молодіжної команди в грудні цього року, а перший виступ української збірної відбудеться 27 березня 2015 року в Лейпцигу (Німеччина) на Молодіжному чемпіонаті Європи.

Другий, останній етап Молодіжного чемпіонату України під егідою Всеукраїнської федерації спортивного боулінгу пройде у квітні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram