>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент "Ворскли": Суркіс залишив у ФФУ багато грошей, де вони?

Українському футболу потрібен новий господар

Президент "Ворскли": Суркіс залишив у ФФУ багато грошей, де вони?
Григорий Суркис и Анатолий Коньков
Фото: EPA/UPG

ФФУ потребує змін. Функціонери організації повинні скликати Конгрес і вибрати нових керівників, тому що діючий президент ФФУ Анатолій Коньков не справляється зі своїми обов'язками. Такої думки дотримується президент полтавської "Ворскли" і член Виконкому ФФУ Олег Бабаєв:

"Я добре розумію, що всі ці критичні стріли на адресу ФФУ мають відношення і до мене, але виконком не може відповідати за вчинки перших осіб федерації. Повірте, я, як і багато інших, не бачу сьогодні думаючого президента ФФУ, функції якого не зводяться до якихось містечкових з'ясувань стосунків з певними функціонерами.

Глибоко поважаючи Анатолія Конькова як футболіста і тренера, я не бачу, щоб він як президент ФФУ розвивав український футбол. Всі рішення носять запізнілий характер і продиктовані незрозумілими амбіціями. Повірте, особисто мені Коньков нічого поганого не зробив, але я вважаю, що він знаходиться не на своєму місці.

Ми часто критикували Григорія Суркіса, але він, коли йшов, залишив у Будинку футболу налагоджений механізм, а на рахунках федерації - величезна кількість грошей. А що зараз? Що і де розвивається?

Зараз, звичайно, потрібно збирати позачерговий конгрес. Кого я бачу на посту глави федерації? Наразі не знаю, але точно можу сказати, що сьогоднішня верхівка ФФУ не справляється зі своїми обов'язками. На жаль, я, так чи інакше, маю до цього відношення, хоча особливо вплинути на певні процеси, самі розумієте, не можу. Потрібно або займатися футболом і жити ним, або не мучити ні себе, ні людей".

Нагадаємо, Анатолія Конькова одностайно обрали на Конгресі президентом ФФУ у вересні 2012 року. Проте останнім часом Будинок футболу потрясають скандали. Конькова неодноразово звинувачують у корупції і нездатності навести лад в українському футболі. Так звану опозицію очолює віце-президент ФФУ Анатолій Попов. Але організувати перевибори президента наразі не вдається - Конькова підтримують обласні федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram