>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українці завоювали 68 медалей за 8 днів Паралімпіади

Україна посідає четверте загальнокомандне місце в неофіційному заліку.

Українці завоювали 68 медалей за 8 днів Паралімпіади
Фото: paralympic.org.ua

Восьмого дня Паралімпіади українська збірна завоювала ще дев'ять медалей, п'ять з яких найвищого гатунку.

Всього на рахунку нашої збірної 27 золоті, 18 срібних і 23 бронзові медалі і впевнене четверте загальнокомандне місце в неофіційному заліку.

Є друга золота медаль у пара-велоспорті. Українець Єгор Дементьєв виграв 80-кілометровий заїзд.

У бігу на 200 метрів Роман Павлик з новим рекордом України завоював свою другу золоту медаль, додавши їх до двох бронзових. На цьому 28-річний спортсмен свої виступи в Лондоні закінчив. На цій самій дистанції зі світовим рекордом переміг Юрій Царюк, для якого це також друге "золото" Лондона.

Руслан Катишев, який завоював золоту медаль у стрибках у довжину, додав "бронзу" у потрійному стрибку, цього разу поступившись росіянину Гуліну і Лі Дуаню, яких обійшов у попередній дисципліні. Ще одну бронзову медаль завоювала Інна Стрижак. У фінальному забігу на 200 метрів вона показала свій рекордний результат, але прийшла тільки третьою.

У басейні на дистанції 50 метрів на спині першим фінішував Геннадій Бойко з новим світовим рекордом, а Олександр Головко показав у запливі третій результат. Віктор Смирнов був першим на дистанції 100 метрів батерфляєм. Ще одну медаль приніс наш плавець Андрій Калина. На дистанції 200 метрів комплексом він побив рекорд Європи, але прийшов другим. Раніше він взяв золоту нагороду на 100 метрах брасом.

Нагадаємо, Паралімпіада в Лондоні стартувала 29 серпня і триватиме до 9 вересня. На Іграх представлені учасники з 166-ти країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram