>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Британська королева дала старт Олімпіаді-2012

Головній події вечора передували яскраве шоу, вихід усіх спортсменів, які беруть участь, виступ групи Arctic Monkeys.

У п'ятницю, 27 липня, вогонь Олімпійських ігор, які стартували в Лондоні, запалили сім молодих британських спортсменів.

Вогонь до Олімпійського стадіону було доставлено по Темзі на катері відомим футболістом Девідом Бекхемом. На стадіон факел вніс Стів Редгрейв, 50-річний британець, п'ятиразовий олімпійський чемпіон в академічному веслуванні, який і передав вогонь молодим спортсменам, що вважаються спортивними надіями Британії.

Редгрейв доставив олімпійський вогонь на стадіон через почесний караул з 500 будівельників, які звели олімпійський парк з нуля в індустріальному районі Лондона. По стадіону вогонь пронесли сім молодих британських спортсменів, на яких покладаються надії на наступних Олімпіадах - Келлум Ейрлі, Джордан Дакітт, Дезіре Генрі, Кеті Кірк, Кемерон МакРічі, Ейдан Рейнольдс, Адель Трейсі. Біля дзвону до них приєдналися знамениті британські олімпійці - Лінн Девіс (стрибки в довжину), Данкан Гудхью (плавання), Дейм Келлі Холмс (біг на 800 метрів і 1500 метрів), Дейм Мері Пітерс (п'ятиборство), Ширлі Робертсон (вітрильний спорт), Дейлі Томпсон (десятиборство), Стів Редгрейв (академічне веслування).

Кожна делегація після прибуття в Лондон отримала мідну пелюстку з вигравіруваними на ній назвою країни і словами "XXX Олімпіада в Лондоні 2012". На церемонії відкриття спортсмени кожної країни склали свої пелюстки разом. Сім молодих факелоносців запалили в центрі стадіону одну з пелюсток, а слідом за нею загорілися інші 203 пелюстки.

Головній події вечора передували яскраве шоу, вихід всіх спортсменів, які беруть участь, виступ групи Arctic Monkeys, вітальне слово голови Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Жака Рогге і королеви Великобританії Єлизавети II, яка оголосила про відкриття Ігор, а також підняття Олімпійського прапора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram