>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

На Олімпійському сайті Україну назвали російською областю

Олімпіада почалася з міжнародного скандалу.

Фото: kyivpost.com
Офіційний сайт лондонської Олімпіади-2012 подав Олексія Коровашкова, який виступає в російській команді веслярів, як уродженця "Української області (Росія)".

Про це повідомляє Kyiv Post.

І це не єдина помилка. Принаймні дві спортсменки російської збірної також народилися в якійсь "Українській області (Росія)", ще кілька - у "Львівській області (Росія)" або в "Луцьку (Росія)". Загалом видання виявило не менш ніж 30 спортсменів із Росії, які насправді народилися в країнах так званого "близького зарубіжжя". Понад десять - уродженці України.

Наприклад, Давид Айрапетян народився в "Баку (Росія)" (насправді Азербайджан), Олександр Іванов - в "Руставі (Росія)" (насправді Грузія), а Тетяна Кошелєва - в "Білоруській області (Росія)".

Тім Поттер, представник сайту Лондонських ігор, переклав провину за помилки на національні олімпійські комітети. Нібито це вони відповідають за надання біографічних даних спортсменів. Олімпійський комітет Росії не відповів на запит журналістів електронною поштою. Представники українського НОК також відмовилися спілкуватися з пресою електронною поштою і телефоном.

Грузинський олімпійський комітет, проте, вже висловив обурення і зажадав від Лондона змінити дані учасників. Це не дивно, враховуючи, що сайт Олімпіади називає батьківщиною Бесіка Кудухова "Південну Осетію (Росія)".

Тим часом із Росією панує не менший безлад у системі реєстрації спортсменів. Назви "Ленінград" і "Санкт-Петербург" використовуються як синоніми, незалежно від дати народження спортсмена. Англійське написання міст може відрізнятися. Даних про місце народження деяких спортсменів узагалі немає. Журналісти Kyiv Post жартують, що час змінювати слова відомої пісні: "Мой адрес не дом и не улица, мой адрес - Россия".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram