>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Незрівнянна Іспанія виграла Євро-2012!

Іспанці стали першими, кому вдалося захистити свій чемпіонський титул.

Незрівнянна Іспанія виграла Євро-2012!
Фото: EPA/UPG

"Фурія Роха" в фіналі розгромила Італію 4:0. Ще в першому таймі іспанці відзначилися двічі. На 14-й хвилині після флангового проходу Фабрегаса головою забив Давіл Сільва. А на 41-й хвилині після пасу, який розігрувався від Хаві, один на один вирвався Хорді Альба і переграв Буффона.

У перерві наставник Італії Чезаре Пранделлі замість Кассано випустив Ді Натале. І Антоніо двічі міг забивати. Але першого разу головою пробив вище воріт, а потім, опинившись один на один з Касільясом, не зміг переграти Святого Ікера ("реаліст" на третьому поспіль турнірі не пропускає на стадії плей-офф).

А після травми на 61-й хвилині, коли вийшов на заміну Тьяго Мотта, доля Італії була вирішена. І на 84-й хвилині, вийшовши один на один, відзначився Торрес, а через кілька хвилин він асистував Хуану Мате. Іспанія розбила Італію 4:0, і це найбільший розгром в історії фіналів чемпіонатів Європи.

Іспанці слідом за тріумфом на Євро-2008 і ЧС-2010 не знали собі рівних і на Євро-2012. Три вікторії поспіль! Вони феноменальні! І вони одні такі в світовому футболі.

Фінал Євро-2012

Іспанія - Італія - 4:0

Голи: Сільва, 14, Альба, 41, Торрес, 84, Мата, 88

Іспанія: Касільяс, Піке, Іньєста (Мата, 86), Хаві, Фабрегас (Торрес, 75), Алонсо, Рамос, Бускетс, Арбелоа, Альба, Сільва (Педро, 59).

Італія: Буффон, К'єлліні (Бальцаретті, 21), Абате, Маркізіо, Балотеллі, Кассано (Ді Натале, 46), Барцальї, де Россі, Монтоліво (Мотта, 57), Бонуччі, Пірло.

Попередження: Піке, 25 - Барцальї, 45

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram