>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Скандальний генсек НОК подав у відставку

Геращенко готовий співпрацювати зі слідством.

Скандальний генсек НОК подав у відставку
Фото: rbc.ua

Генеральний секретар Національного олімпійського комітету України Володимир Геращенко склав свої повноваження.

Про це сказано в заяві НОК.

У п'ятницю, 25 травня, президент НОК Сергій Бубка скликав позачергове засідання виконкому НОК у зв'язку із ситуацією довкола інформації про махінації з квитками на Олімпіаду, що її оприлюднила ВВС 22 травня.

"Після засідання виконкому генеральний секретар НОК склав свої повноваження. Водночас Володимир Геращенко запевнив про свою повну готовність до співпраці в розслідуванні справи", - йдеться в повідомленні.

Про результати розслідування НОК обіцяє поінформувати громадськість.

Нагадаємо, лондонське бюро ВВС, отримавши інформацію зі своїх джерел, провело власне розслідування і прийшло до висновку, що Геращенко мав намір продати за готівку близько 100 квитків, отримавши прибуток у розмірі "тисячі фунтів стерлінгів".

За їхньою інформацією, Геращенко заявив в одному з лондонських готелів журналістові, який назвався перекупником квитків, що він поширював квитки серед українських уболівальників, тренерів та офіційних осіб, однак у нього має залишитися ще близько 100 квитків, які генсек планував продати нелегально.

Продаж квитків на Лондонську олімпіаду перекупникам є кримінальним злочином, який карають штрафом у розмірі до 20 тисяч фунтів стерлінгів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram