>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Київ не позбавлять фіналу Євро-2012

Юлія Тимошенко не позбавила киян від футбольних фанатів.

Київ не позбавлять фіналу Євро-2012
Джанни Инфантино
Фото: EPA/UPG

Фінал Євро-2012 відбудеться в Києві 1 липня, незважаючи на заклики його перенести.

Про це повідомив у Києві генеральний секретар Європейського союзу футбольних асоціацій Джанні Інфантіно.

За його словами, будь-які інші варіанти організатори Євро-2012 не розглядають.

Інфантіно також заявив, що Україна та Польща продемонстрували "значний прогрес" під час підготовки до проведення Євро-2012, а незначні недоліки, за словами представника УЄФА, буде ліквідовані своєчасно.

Про це також сказав віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков, нагадавши: "9 травня стадіони в Польщі та Україні, які приймають матчі Євро-2012, передано під управління УЄФА. Керівництво УЄФА задоволене станом майданчиків, підготовкою до поєдинків турніру. Головне, щоб були задоволені вболівальники, щоб вони бачили не тільки сучасні спортивні арени, але й хороший футбол".

Б. Колесніков також сказав, що транспортна галузь України завершує підготовку до Євро-2012: з 27 травня між містами, що приймають ігри чемпіонату, курсуватимуть швидкісні поїзди Hyundai, учасники та гості європершості зможуть скористатися послугами low-cost авіакомпаній. Віце-прем'єр підтвердив, що уряд і дирекція турніру в Україні ведуть переговори з керівниками готельного бізнесу з пропозицією знизити ціни на проживання в готелях на час чемпіонату.

Інфантіно та Колесніков зустрілися в суботу з журналістами напередодні фіналу Національного кубка шкільного футболу Євро-2012. Матчі цього турніру проводили на всіх українських аренах, підготовлених до чемпіонату Європи. На думку президента Федерації футболу України Григорія Суркіса, цей турнір популяризує не тільки футбол, але й здоровий спосіб життя серед підлітків.

На початку місяця польська опозиція виголошувала заклики перенести фінальний матч Євро-2012 з Києва до Варшави через ситуацію довкола колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Прес-секретар підрозділу УЄФА в Польщі Юліуш Глуський 7 травня вже заперечував таку ймовірність. "Для проведення фіналу потрібен стадіон на 60 тисяч глядачів, а варшавський стадіон може розмістити лише 50 тисяч", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram