ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський: на ділянці розведення в Золотому "ніяких обстрілів не було"

Президент наполягає, що умов для відведення військ дотримано.

Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський заперечує, що протягом останнього тижня на ділянці розведення в Золотому були обстріли.

Про це він сказав у коментарі LB.ua в Маріуполі.

"У ділянці розведення не було [обстрілів]", - сказав президент.

Він зазначив, що місто Золоте складається з п'яти мікрорайонів.

"Золотого загалом п'ять, ми контролюємо чотири. В ділянці розведення ніякого обстрілу не було", - сказав президент.

Нагадаємо, що розведення в Золотому почалося у зв'язку з підтвердженням з боку СММ ОБСЄ, що на ділянці протягом понад семи днів дотримано режиму тиші.

Українське військове командування повідомляло, що останній обстріл на ділянці розведення був 26 жовтня, тобто за три дні до початку розведення. У місії ОБСЄ цей обстріл не підтвердили.

Процес відведення на кожній ділянці повинен займати 30 днів, з яких безпосередньо відведення сил займе три доби. Процес може початися тільки після того, як минуть сім днів повного припинення вогню на ділянці розведення, підтвердженого місією ОБСЄ.

Згідно з процедурою відведення військ, після тижневої тиші сторони повідомляють СММ ОБСЄ, з якого рубежу, який склад сил і засобів буде відводитися, а також на який рубіж вони будуть відведені. На другу добу слід повідомити про готовність почати розведення, на третю починається переміщення особового складу і техніки.

Після відведення військ передбачається розмінування і демонтаж фортифікаційних споруд. На 29-ту добу сторони звітують про завершення всіх заходів, після чого представники СММ ОБСЄ повинні перевірити їх виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram