ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд виправдав беркутівця, звинуваченого в катуванні активістів Майдану

На засідання обвинувачений - чинний співробітник Нацполіції Андрій Хандрикін - не з'явився.

Суд виправдав беркутівця, звинуваченого в катуванні активістів Майдану
Фото: Макс Требухов

Дніпровський районний суд Києва 30 серпня виправдав колишнього беркутівця Андрія Хандрикіна, якого звинувачували у побитті і тортурах активістів Євромайдану.

Про це повідомляє "Громадське".

Хандрикіна звинувачували за ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу (катування за попередньою змовою групою осіб". Епізод, який розслідував суд, стосується подій біля стадіону імені Лобановського ("Динамо") 20 січня 2014 року. Тоді співробітники "Беркуту" скинули з колони стадіону і побили двох активістів - Владислава Цилицького і Михайла Нискогуза. Згідно з матеріалами справи, 23-річного Цилицького побили до втрати свідомості, а 17-річного Нискогуза роздягли догола на морозі і всадили йому ніж у стегно.

"Суд вважає доречним винести виправдувальний вирок для обвинуваченого (Андрія Хандрикіна, - ред.). За результатами судового розгляду не було доведено, що він скоїв цей злочин. Хандрикіна визнано невинним", - йдеться в рішенні суду, яке зачитала суддя Оксана Бірса.

Обвинуваченого на судовому засіданні не було.

Зараз Хандрикін є співробітником харківської поліції.

Крім Хандрикіна, в цій справі фігурують ще двоє колишніх беркутівців - Владислав Мастега і Артем Войлоков, які після оголошення їм підозр утекли до Росії.

Нагадаємо, раніше суд залишив під вартою чотирьох ексберкутівців, обвинувачених у вбивствах на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram