ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

На Місяці 2019 року з'явиться мобільний зв'язок

Місію фінансують приватні компанії.

На Місяці 2019 року з'явиться мобільний зв'язок
Фото: usahitman.com

Наступного року на Місяці з'явиться перша мережа мобільного зв'язку, що дозволить передавати зображення високої чіткості ландшафту на Землю.

За даними Reuters, це є частиною проекту, спрямованого на підтримку першої місії, що фінансується з приватних джерел.

Представники Vodafone Germany, виробника мережевого устаткування Nokia і автомобілів Audi, заявили, що вони підтримують цю місію, через 50 років після того, як перші астронавти NASA вирушили на Місяць.

Компанія Vodafone заявила, що призначила Nokia своїм технологічним партнером для розробки космічної мережі, яка буде невеликим апаратом.

Компанії працюють з берлінською компанією PTScientists над проектом запуску ракети SpaceX Falcon 9, запланованого у 2019 році з мису Канаверал.

"Цей проект передбачає радикально інноваційний підхід до розвитку інфраструктури мобільної мережі", - сказав виконавчий директор Vodafone Germany Ханнес Аметсрейтер.

Один із задіяних виконавців сказав, що рішення про створення мережі 4G є радше сучасною 5G-мережею, тому що мережі наступного покоління залишаються на стадії тестування і випробування недостатньо стабільні, щоб гарантувати, що вони будуть працювати з місячної поверхні.

У січні минулого року повідомляли, що приватна американська компанія Moon Express, яка обіцяє почати видобуток корисних копалин за межами Землі, зібрала необхідні кошти для організації першого польоту на Місяць.

Нагадаємо, Японія має намір відправити людину на Місяць до 2030 року, Китай - до 2036-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram