ГоловнаСуспільствоВійна

Проти топ-чиновника часів Януковича порушили справу за допомогу "ДНР"

Його дочка випускає горілку в Донецьку.

Проти топ-чиновника часів Януковича порушили справу за допомогу "ДНР"
Виктор и его дочь Катерина Шейбут
Фото: bagnet.org, censor.net

Колишній начальник податкової міліції, колишній перший заступник Державної міграційної служби Віктор Шейбут виявився спонсором "ДНР".

Про це на брифінгу в четвер сказав керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

"Встановлено, що до каналу фінансування терористичної організації причетний колишній чиновник часів Януковича, який займав одну з керівних посад у податковій службі і був близьким до тодішнього прем'єр-міністра Азарова. Його прізвище - Шейбут, звати Віктор", - повідомив він журналістів.

Його дочка Катерина Шербут зараз контролює Донецький лікеро-горілчаний комбінат. Підприємство, яке працює зараз під назвою "Катя плюс", платить податки "ДНР" і надає фінансову допомогу "Фонду Захарченка".

27 квітня відбулися обшуки в приміщеннях і банківських скриньках, які належать родині Шейбутів, протягом них було вилучено 1 млн доларів готівкою, 130 тис. євро, а також до кілограма золота в злитках.

Кримінальну справу розслідують за ст.110-1 - фінансування сепаратизму. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 10 років.

Шейбут довгий час працював у податкових органах України. У 2002-2004 роках керував групою радників Миколи Азарова, тоді обіймав посаду першого віце-прем'єра.

У березні 2010 року був призначений начальником податкової міліції, а в грудні того самого року став першим заступником Державної міграційної служби. Обіймав цю посаду аж до квітня 2014 року.

У 2013 році Шейбут вижив в авіакатастрофі на аеродромі "Чайка", де він учився керувати літаком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram