ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліцію Лондона вперше очолила жінка

Екс-глава контртерористичної служби Крессіда Дік змінила на цьому посту Бернарда Хоган-Хоу.

Поліцію Лондона вперше очолила жінка
Фото: vrnnews.ru

Вперше в історії британської столиці поліцію Лондона очолила жінка - екс-глава національної контртерористичної служби Крессіда Дік змінила на цьому посту Бернарда Хоган-Хоу.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

За словами Дік, вона надзвичайно рада знову повернутися в Скотленд-Ярд.

"Це дуже велика відповідальність і прекрасні можливості. Я з нетерпінням чекаю можливості захищати жителів столиці і служити їм", - сказала вона.

Зарплата глави лондонської поліції складе понад 270 тис. фунтів на рік (близько 335 тис. доларів) без урахування премій.

Раніше Дік була головою національної контртерористичної служби. У 2014 році вона покинула роботу в столичній поліції після 31 року служби і перейшла на посаду в міністерство закордонних справ.

У 2005 році після вибухів у Лондоні Дік була одним з керівників операції, під час якої загинув бразилець Хуан Чарльз де Менезес. Як пізніше з'ясувалося, поліцейські помилково переплутали його зі смертником. Суд з'ясував, що поліцейські порушили низку правил безпеки, але саму Дік було визнано непричетною до загибелі бразильця.

Також на посаді голови контртерористичної служби Дік ухвалила низку важливих рішень щодо забезпечення безпеки під час проведення Олімпіади-2012 у Лондоні.

Нагадаємо, раніше поліція Лондона збільшила кількість співробітників на вулицях для захисту від можливих терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram