ГоловнаСуспільствоВійна

РФ зірвала відеоконференцію Контактної групи, яку сама ініціювала

Представники російської сторони не вийшли на скайп-зв'язок.

РФ зірвала відеоконференцію Контактної групи, яку сама ініціювала
Фото: twitter.com/BelarusMID

Російська сторона зірвала проведення скайп-конференції Тристоронньої контактної групи з питань урегулювання ситуації на Донбасі, яка мала відбутися сьогодні, 22 лютого.

Про це повідомила у Фейсбуці Дарія Оліфер - прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми.

Вона також підкреслила, що ініціатива проведення відеоконференції належала російській стороні і була підтримана ОБСЄ.

За словами Оліфер, Україна була готова продовжити обговорення перебігу імплементації Мінських домовленостей, про які йшлося 15 лютого 2017 року в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську і 18 лютого 2017 року на зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" в Мюнхені.

"Українська делегація прибула для участі у відеоконференцзв'язку, також на зустріч приїхали спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік і Ертурул Апакан - голова СММ ОБСЄ, координатор від ОБСЄ в підгрупі з безпеки. Однак представники російської сторони не вийшли на скайп-зв'язок", - написала Оліфер.

Нагадаємо, 15 лютого в Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з питань урегулювання ситуації на Донбасі. На ньому було досягнуто нової домовленості про відведення важкого озброєння до 20 лютого. Того самого дня російські "журналісти" намагалися зірвати прес-конференцію Сайдіка в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram