ГоловнаСуспільствоВійна

За добу двоє бійців АТО отримали поранення і семеро травмовані (оновлено)

Бойовики 74 рази обстріляли позиції військових на Донбасі.

За добу двоє бійців АТО отримали поранення і семеро травмовані (оновлено)
Фото: пресс-служба президента

За минулу добу бойовики 74 рази обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі. В результаті двоє бійців отримали поранення, семеро - травми.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Зазначають, що від початку доби спостерігалося загальне зниження напруженості по всій лінії розмежування. Противник зменшив кількість обстрілів з важкого озброєння, але пізніше знову почав використовувати 120-міліметрові міномети.

На Маріупольському напрямку з мінометів калібру 120 мм бойовики обстріляли Новотроїцьке, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - Чермалик, Талаківку, Гнутове, Старогнатівку, Водяне та Широкине. По Водяному, Павлополю, Широкиному, Новотроїцькому та Гнутовому також вели вогонь снайпери.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 і 82 мм терористи обстріляли Новолуганське, Авдіївку, Луганське, Зайцеве і Троїцьке. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - Авдіївку, Піски, Новоселівку, Верхньоторецьке, Кам'янку, Луганське, Зайцеве і Жовте. По Опитному і Луганському неодноразово вели вогонь БМП противника, по Авдіївці - снайпери.

На Луганському напрямку з протитанкових ракетних комплексів окупаційні війська обстріляли Новоолександрівку, а з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї та протитанкових ракетних комплексів - Новозванівку. По Станиці Луганській і Жовтому також стріляли снайпери бойовиків.

Оновлення. За добу в зоні АТО втрат серед військовослужбовців не було, але дев'ять бійців отримали поранення і травми. Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Це сталося в результаті ворожого обстрілу позицій у районі шахти Бутівка. І також семеро українських військовослужбовців отримали травми в результаті підриву вантажівки на невідомому вибуховому пристрої. Цей інцидент стався в районі Лебединського", - сказав він.

Нагадаємо, Контактна група в Мінську домовилася про відведення важкого озброєння на Донбасі до 20 лютого. Пізніше бойовики заявили, що згодні почати відведення у вівторок, 21 лютого. Однак у штабі АТО повідомили, що обстріли тривають і поки що передумов для відведення озброєнь і введення режиму припинення вогню на Донбасі немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram