ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція передала до суду справу про обвалення будинку на Хмельницького в Києві

Згідно з експертизою, причиною обвалення конструкцій будинку стали декілька факторів.

Поліція передала до суду справу про обвалення будинку на Хмельницького в Києві
Фото: Макс Требухов

Поліція передала до суду справу про обвалення будинку на вулиці Богдана Хмельницького 25 лютого 2016 року в Києві, яке призвело до загибелі двох людей.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

"Слідче управління Головного управління Національної поліції в Києві направляє до суду матеріали кримінального провадження з обвинувальним висновком стосовно 51-річного виконавця робіт у будинку", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що 6 січня 2016 року було укладено договір між ТОВ "Фонд досліджень і розвитку" (замовник) та ТОВ "КВН Строй" (виконавець) з вивезення будівельних відходів із зазначеного об'єкта. 14 лютого 2016 року ТОВ "КВН Строй" уклав договір про надання послуг з 51-річним уродженцем Волинської області, який узяв на себе зобов'язання виконати роботи з прибирання та вивезення будівельного сміття.

Чоловік зібрав бригаду з п'яти осіб. З 14 січня по 25 лютого 2016 року ці фірми проводили роботи з демонтажу міжкімнатних дерев'яних перегородок в окремих приміщеннях п'яти квартир будинку.

Відзначено, що робочі при цьому не розуміли, що такі дії можуть призвести до обвалення.

Згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи, причиною обвалу конструкцій будинку стали декілька факторів, зокрема - демонтаж дерев'яних каркасно-щитових перегородок у будівлі.

"З огляду на те, що цей будинок є об'єктом культурної спадщини, а саме пам'ятником історії, архітектури та містобудування місцевого значення, чоловікові оголошено підозру в скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства) і ч. 2 ст. 298 (незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу", - зазначив начальник слідчого управління столичної поліції Олександр Пивовар.

Нагадаємо, у справі по обвал будинку на Хмельницького через рік з'явився підозрюваний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram