ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укренерго" відкидає відключення електроенергії до 15-20 березня

"Віялових відключень не буде в принципі, а будуть графіки погодинного відключення".

"Укренерго" відкидає відключення електроенергії до 15-20 березня
Фото: primechaniya.ru

Національна енергетична компанія "Укренерго" відкидає можливість відключення споживачів від електроенергії (віялові відключення) до 15-20 березня.

Про це заявив в. о. директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"При поточному режимі, при тих температурах (повітря, - ред.), які зараз є, до 15-20 березня ніхто не відчує на собі конкретних результатів введення надзвичайного стану", - сказав Ковальчук.

Він також зазначив, що запасів антрациту на теплоелектростанціях вистачить для стабільної роботи енергосистеми на 40 діб.

Також Ковальчук заявив, що віялових відключень не буде в принципі, а будуть застосовуватися графіки погодинного відключення і то - в надзвичайному випадку.

Нагадаємо, 15 лютого Кабінет Міністрів ввів надзвичайний стан на ринку енергетики, що передбачає застосування віялових відключень споживачів.

Проблеми в енергетиці пов'язані з тим, що на Донбасі перекриті три залізничні гілки. Це призвело до зупинки поставок антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС.

В Україні вже неодноразово вводили надзвичайний стан на ринку електричної енергії. За часів Арсенія Яценюка це робили шість разів. Останній період ГС припав на кінець 2015 року - початок 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram