ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканці Білої Церкви вийшли на мітинг з вимогою знизити тарифи

Участь в акції взяли понад тисячу осіб.

Мешканці Білої Церкви вийшли на мітинг з вимогою знизити тарифи
Фото: rbc.ua

Сьогодні, 15 лютого, в Білій Церкві понад 1000 осіб вийшли на акцію протесту з вимогою скасувати "захмарні "тарифи і "космічні" штрафи для підприємців. Учасники акції підготували відповідну резолюцію мітингу, пише РБК-Україна

Зокрема, в протесті взяли участь пенсіонери, представники малого та середнього бізнесу, чорнобильці, учасники бойових дій в Афганістані. Мітингувальники висловили своє обурення тим, що "нинішнє керівництво держави своїми непрофесійними, антинародними і злочинними діями зруйнувало позитивні очікування народу України".

За результатами мітингу була прийнята резолюція з вимогами до президента, Верховної Ради та уряду України переглянути наявні тарифи на комунальні послуги, знизити їх до економічно обґрунтованого рівня. Так, серед вимог - негайно скасувати "фантастичні" штрафи (96000 - 320000 грн) для підприємців, а також підвищити розмір мінімальної пенсії до 3000 грн, не допустити підвищення пенсійного віку.

Місцеві жителі також вимагали не допустити руйнування системи охорони здоров'я, зокрема, повернути швидку допомогу, а також категорично висловилися проти можливості продажу земель сільськогосподарського призначення. Крім того, в резолюції мітингу міститься вимога виправити "катастрофічну ситуацію", яка склалася з прийняттям бюджету на 2017 рік, змін до Податкового кодексу України, інші "антибізнесові закони", ухвалені Верховною Радою за ініціативою уряду в кінці 2016 року, які призвели до значного посилення "податкового тиску, перш за все, на представників малого та середнього бізнесу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram