ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-заступника Аксьонова затримав Слідком Росії за хабар

Його підозрюють в отриманні 27 млн рублів за сприяння будівельній фірмі.

Екс-заступника Аксьонова затримав Слідком Росії за хабар
Фото: sevastopolnews.info

Російський Слідчий комітет затримав колишнього заступника голови окупаційної адміністрації Криму за підозрою в отриманні великого хабара. Про це йдеться на сайті СК РФ.

За даними СК, з серпня по грудень 2016 року підозрюваний через посередника отримав частину від раніше обумовленої суми хабара в розмірі 27 млн рублів (близько 450 тис. доларів). За хабар він обіцяв одній із будівельних фірм стати єдиним постачальником при укладенні контракту на будівництво житла в Криму. Також він обіцяв загальне заступництво під час виконання контракту.

Як повідомляє "Новая газета", йдеться про колишнього віце-прем'єра Криму Олега Казуріна.

Затримання пов'язане з підозрою на одержання хабара від представників будівельної компанії, яка повинна була побудувати будинки для переселенців, що проживають у районі Цементна Слобідка в Керчі. Вісім будинків у цьому районі підуть під знесення, на переселення 83 осіб виділили 240 мільйонів рублів.

За даними севастопольського видання "Примітки", Казуріна затримали 14 лютого. Йому обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Казурін займав високий пост в окупаційній адміністрації Криму до кінця 2016 року і був звільнений Сергієм Аксьоновим "за систематичне невиконання доручень".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram