ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ: Росія готує сутички на заходах до річниці Майдану

На 8 заходах може бути реалізований насильницький сценарій.

СБУ: Росія готує сутички на заходах до річниці Майдану
Фото: uacrisis.org

Служба безпеки України заявила, що Росія готує провокації з використанням насильства на заходах до річниці розстрілів на Майдані.

"Як і минулого року, російська агентура активізувалася напередодні відзначення подій 2014 року. І знову з території РФ звучать заклики до насильницьких дій", - заявив на брифінгу в середу керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

"За нашими даними в Києві планується 18-22 лютого проведення близько 18 масових заходів. У підготовці восьми ми фіксуємо певні ознаки використання насильницьких сценаріїв, три з них організовуються з території РФ", - повідомив він.

Зокрема, СБУ заявляє, що співробітники російських спецслужб, блогер Сергій Жук і голова організації "Наждак" Микола Дульський організовують групи в соціальних мережах із закликами до збройних провокацій на акціях пам'яті в річницю розстрілу Небесної сотні. Також Росія фінансує ботів у соцмережах і контекстну рекламу для розкрутки цих груп, заявив Ткачук.

Нагадаємо, з 18 по 20 лютого 2014 року на Майдані відбулися найтрагічніші події, коли відбувався розстріл мітингувальників. Традиційно в ці дні в Києві проходять пам'ятні заходи на честь загиблих.

Минулого року організація "Революційні праві сили" захопила приміщення готелю "Козацький" саме в ці дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram