ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

У Бристольському університеті відхрестилися від вчених, які планують провести розкопки в Криму

Спільний російсько-британський проект пов'язаний з подіями Кримської війни 1853-1856 років.

У Бристольському університеті відхрестилися від вчених, які планують провести розкопки в Криму
Фото: chersonesos-sev.ru

Британські вчені, які навесні 2018 року планують провести розкопки в анексованому Росією Криму, не є співробітниками Бристольського університету, як про це повідомлялося раніше.

Про це Крим.Реалії розповіли в прес-службі британського університету.

"Вони не професори Бристольського університету. Один з них - Ніл Фолкнер, викладав в нашому університеті протягом декількох років. Але зараз не є співробітником нашого університету. Ким є його супутники, ми не знаємо", - відзначили в прес-службі університету.

Російська влада Криму повідомила про приїзд на півострів англійських вчених з Бристольського університету, зокрема археолога з Британії Ніла Фолкнера.

Як повідомлялося, в Криму планують реалізувати спільний російсько-британський проект, пов'язаний з подіями Кримської війни 1853-1856 років. Мова йде про проведення спільних археологічних розкопок, видання книг і журналів відповідного спрямування та організацію молодіжних археологічних таборів для студентів з Великобританії та Росії.

Напередодні у Міністерстві культури України звернулися до вітчизняного МЗС з проханням направити ноту протесту до Москви і Лондона у зв'язку з наміром провести спільні археологічні дослідження в анексованому Криму, присвячені Кримській війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram