ГоловнаСуспільствоЖиття

В ОБСЄ засудили випадки нападу на журналістів в Україні

Міятович закликала активізувати розслідування злочинів проти працівників ЗМІ.

В ОБСЄ засудили випадки нападу на журналістів в Україні
Дунья Миятович
Фото: twitter.com/Dunja_Mijatovic

Представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Дуня Міятович засуджує випадки підпалу автомобіля журналіста у Дніпропетровській області та студій.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

"Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович сьогодні засудила недавні підпали автомобіля журналіста і телевізійних каналів М1 і М2 в Україні", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 лютого автомобіль, що належить головному редактору сайту новин 5692.com і газети Gorod 5692 Сергію Гузю, невідомі підпалили у дворі його будинку в Кам'янському. Журналіст пов'язує напад з його професійною діяльністю.

Раніше, 27 січня та 10 лютого, були неодноразові спроби підпалити телевізійні студії музичних телеканалів М1 і М2 в Києві.

Міятович заявила, що вітає той факт, що поліція почала розслідувати підпал автомобіля Гузя. Також вона закликала українську владу активізувати розслідування всіх злочинів проти журналістів.

Нагадаємо, у 2016 році у світі 93 журналісти і працівники ЗМІ загинули у результаті цілеспрямованих нападів, вибухів бомб або були вбиті під час висвітлення бойових дій.

У 2014 році Україна стала однією з найнебезпечніших країн для журналістів поруч із Сирією, Палестиною, Іраком та Лівією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram