ГоловнаСуспільствоПодії

Заступник мера Ужгорода Цап вийшов на волю через годину після арешту

Чиновник оперативно знайшов 240 тисяч гривень.

Заступник мера Ужгорода Цап вийшов на волю через годину після арешту
Иштван Цап
Фото: 24 Канал

Апеляційний суд Закарпатської області 10 лютого за позовом прокуратури посилив запобіжний захід для першого заступника мера Ужгорода Іштвана Цапа, підозрюваного в хабарництві, призначивши йому утримання під вартою.

Але вже через годину він сплатив 240 тисяч гривень і вийшов під заставу, пише місцеве видання "Мукачево.net" з посиланням на прес-секретаря обласної прокуратури Вікторію Попович.

Сторона звинувачення просила, щоб застава для Цапа становила 2,56 млн гривень. Суд вирішив, що це занадто багато.

Цього тижня, 7 лютого, Апеляційний суд Закарпатської області також переглянув запобіжний захід для двох інших фігурантів справи. Олегу Громадському, якого затримали як посередника, збільшили суму до 64 тис. грн (прокуратура просила 320 тис.), а депутату Ужгородської міськради Станіславу Пономарьову - до 240 тис. грн. Застави за них також сплачено.

Нагадаємо, 25 січня в будівлі Ужгородської міськради провели обшуки. Повідомляли, що кількох чиновників викрили в хабарництві. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання посередника Олега Громадського. За його інформацією, Іштван Цап перебував у цей час у Києві і, дізнавшись про це, кинувся навтьоки.

Однак 27 січня Цап сам прийшов у прокуратуру Закарпатської області. Його там повідомили про підозру в отриманні хабара. Ще один фігурант справи - депутат міськради Станіслав Пономарьов, йому також повідомили про підозру. У прокуратурі області заявляли, що будуть вимагати арешту без права вийти під заставу для всіх фігурантів справи.

31 січня Ужгородський міськрайонний суд відсторонив Цапа з посади і відправив під нічний домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram