ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко: жителі на Героїв Дніпра підтримали будівництво ТРЦ

"Оазису" остаточно дали "зелене світло".

Кличко: жителі на Героїв Дніпра підтримали будівництво ТРЦ
Фото: kievcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що жителі будинків біля метро "Героїв Дніпра" підтримали будівництво торгово-розважального центру над станцією.

Про це він повідомив депутатів міськради, йдеться на сайті мерії.

"Пройшли громадські слухання. Я отримав два протоколи слухань: від однієї сторони, що підтримує будівництво торгового центру, і іншої - яка проти. Ми пам'ятаємо, що влаштували під час минулих слухань, і розуміємо, що будь-які наступні слухання будуть зірвані... Тому я дав доручення, щоб провели опитування, щоб саме місцеві жителі висловилися «за» або «проти» будівництва. Адже будівництво торгового центру на «Героїв Дніпра» - це винятково справа жителів, які живуть у цьому районі, а не тих, хто приходить на демонстрації", - заявив він.

9 лютого мерія отримала результати опитування, проведеного серед жителів 80 прилеглих будинків. 3153 з них висловилися "за" новий торговий комплекс. Число противників у повідомленні не вказано.

"Якщо в когось є сумніви, що ці підписи людей несправжні, я прошу передати їх до профільного управління секретаріату Київради і перевірити. І кожен із депутатів може ознайомитися з цими підписами", - сказав він.

Таким чином, будівництву дали "зелене світло".

Нагадаємо, восени 2016 року над станцією метро "Героїв Дніпра" несподівано почалося будівництво ТРЦ під назвою "Оазис". Пішохідна площа, де розташовані виходи з метро, спочатку була закрита задля робіт з хімічного закріплення ґрунтів, але потім виявилося, що тут з'явиться трирівневий торговий центр.

Станція "Героїв Дніпра" розташована на півночі Києва на перетині однойменної вулиці й Оболонського проспекту.

Над тунелем метро між станціями "Героїв Дніпра", "Мінська" і "Оболонь" зведені дві будівлі ТРЦ Dream Town. Одна з них розташована за декількох десятків метрів від місця нинішнього будівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram