ГоловнаСуспільствоПодії

Основною версією вбивства Шеремета поліція вважає його професійну діяльність

Версії про особистий конфлікт і помилкове вбивство не пріоритетні.

Основною версією вбивства Шеремета поліція вважає його професійну діяльність
Фото: Сергей Нужненко

Пріоритетною версією вбивства журналіста Павла Шеремета є професійна діяльність.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Вакуленко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Неодноразово озвучувалися версії: помилка в об'єкті, а також конфліктні ситуації в особистому житті. Хочу сказати, що за час розслідування останні дві версії відпрацьовані і на сьогоднішній день вони не є пріоритетними у слідстві. Передусім розглядається пріоритетною версія професійної діяльності Шеремета як журналіста і на території України, і за її межами", - повідомив Вакуленко.

Він також повідомив, що причиною смерті журналіста став травматичний шок і значна крововтрата.

"За результатами судово-медичної експертизи встановлено, що причиною смерті Шеремета є травматичний шок і значна крововтрата. Смерть настала буквально за десятки хвилин після самого вибуху", - повідомив Вакуленко.

Також він повідомив, що було проведено кілька оглядів тіла Шеремета в день трагедії.

"А також наступного дня, 21 липня, в морзі Київського міського бюро медичної експертизи після розтину з тіла трупа було вилучено 30 металевих і пластикових предметів, а також одяг потерпілого, який було спрямовано на експертизу", - повідомив Вакуленко.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху його автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівникові інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, але її самої в автомобілі не було. Поліція кваліфікувала вибух як умисне вбивство. До розслідування залучено фахівців американського ФБР. Майже відразу ж після вбивства в мережу виклали відео ймовірного закладення бомби на днище автомобіля Шеремета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram