ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов повідомив про перекидання Росією на Донбас танків, САУ і "Градів"

Зафіксовано максимальну інтенсивність вогню за рік.

Турчинов повідомив про перекидання Росією на Донбас танків, САУ і "Градів"
Фото: rnbo.gov.ua

Українська розвідка зафіксувала збільшення кількості військової техніки (танків, САУ, реактивних систем залпового вогню), боєприпасів, зброї і російських військових, які потрапляють на окуповану територію Донбасу через неконтрольовані ділянки кордону, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

За останню добу зафіксовано максимальну інтенсивність ведення вогню по українських позиціях за останній рік (з лютого 2016). По позиціях сил АТО 2 лютого було випущено понад 2 тис. снарядів і мін. У результаті троє військових загинули, 16 отримали поранення.

Російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь по цивільних об'єктах, зокрема по центру Авдіївки - по наметовому містечку, де постійно харчуються і гріються мешканці міста, по школі, де діє пункт збору гуманітарної допомоги. У результаті обстрілу були знову пошкоджені комунікації й інфраструктура Авдіївки.

Внаслідок артударів бойовиків по гуманітарних об'єктах в Авдіївці загинув водій автомобіля ДСНС, поранено начальника державного пожежно-рятувального загону Авдіївки. Крім того, поранення отримав фотокореспондент з Великобританії. На території Авдіївки пошкоджено 76 житлових будинків (з них 69 - приватні і 7 - багатоквартирні).

Російські гібридні війська обстріляли цивільні об'єкти в Мар'їнці, Красногорівці, Галицинівці, Сартані і в інших населених пунктах. На території Мар'їнського району пошкоджено 11 житлових будинків і школу №1 у самій Мар'їнці.

Нагадаємо, напередодні Кремль назвав загострення ситуації на Донбасі приводом для якнайшвидшого відновлення діалогу між РФ і США, в тому числі стосовно України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram