ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський бабак Тимко передбачив теплу весну і безвіз, але не відразу

У лютому ще можливі сильні морози.

Харківський бабак Тимко передбачив теплу весну і безвіз, але не відразу
Фото: tochka.net

Степовий бабак Тимко II, який живе на біологічній станції Харківського національного університету імені Каразіна, передбачив теплу весну через шість тижнів і холодний лютий.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тінь він свою не побачив (оскільки погода похмура, - ред.). Тому весна буде тепла через шість тижнів, а в лютому - ще морози сильні. Як торік, до речі", - розтлумачив передбачення бабака його охоронець Віктор Токарський.

Тимкові ІІ також довелося передбачати, коли ж Європейський Союз надасть безвізовий режим Україні. Перед ним поставили дві таблички, на одній було написано "безвіз у 2017 році", а на іншій - "безвіз з відстрочкою". Спочатку "провісник" пішов до другої табличці, проте потім двічі обирав "безвіз у 2017 році".

Токарський розповів, що цього року відбулися зміни в особистому житті Тимка ІІ. Два тижні тому йому привезли нову "дружину" на ім'я Лариса, оскільки з першою в нього стосунки не складалися.

Нагадаємо, традиція будити бабака для "передбачення весни" прийшла зі США, де День бабака є національним святом.

На біостанції ХНУ День бабака відзначають з 2004 року. Тимко II передбачає погоду вшосте. До цього прогнозами займався його попередник Тимко I, якого кілька років тому провели на заслужену пенсію за віком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram