ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери визначили точку запуску "Градів" по Авдіївці

Обстріл ведеться з житлових районів Донецька.

Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm, проаналізувавши відео, на яких зображений запуск ракет РЗСО "Град" в безпосередній близькості від житлових масивів Донецька, встановили позиції реактивних систем залпового вогню, з яких обстрілюють Авдіївку, а також напрямок стрільби.

"На відео вище зображена стрільба з бойової машини БМ-21 РСЗВ "Град". Відео зняте 31.01.2017 о 10:40 за місцевим часом. За повідомленнями очевидців, це вже шостий "пакет" (пакет - 40 ракет), який росіяни відстрілюють з цієї позиції, починаючи з 30.01.2017", - йдеться в повідомленні.

Волонтери встановили, що вогонь ведеться з позиції, розташованої в Будьонівському районі Донецька між окружною дорогою і посадкою, за 250 метрів від території гіпермаркету "Сигма" і за 450 метрів від дитячого садка "Козачок" Донського району міста Донецька.

За 16,5 кілометрів від позиції за напрямком стрільби починаються околиці Авдіївки, по якій окупанти наносили удари. Варто відзначити, що максимальна дальність стрільби осколково-фугасним реактивним снарядом 9М22\9М22У становить 20,4 кілометра.

"В порушення Мінських домовленостей російсько-терористичні війська використовують важке озброєння, яке мало бути відведене від лінії зіткнення ще два роки тому, і терористичну тактику ведення війни, стріляючи з житлових кварталів", - підкреслюють волонтери.

Нагадаємо, з ранку 29 січня бойовики випустили 1578 боєприпасів по позиціях українських військових, а також по населеному пункту Авдіївка Донецької області. Росія гарантувала, що бойовики припинять обстріли Авдіївки з 10:00 до 17:00 у вівторок заради ремонту систем життєзабезпечення міста. Однак через обстріли ремонтні бригади не можуть почати повноцінну роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram