ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ проведе засідання щодо ситуації в Авдіївці

Захід розпочнеться о 17:00.

ОБСЄ проведе засідання щодо ситуації в Авдіївці
Фото: podrobnosti.ua

Постійна рада ОБСЄ у вівторок збереться на засідання, присвячене ситуації в Авдіївці.

"Засідання Постійної ради ОБСЄ з питань Авдіївки відбудеться сьогодні, 31 січня", - йдеться в повідомленні постійного представництва України при ОБСЄ в Twitter.

Своєю чергою спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца поінформувала, що таке засідання відбудеться у Відні о 17:00 за київським часом.

"Уже є інформація про те, що на вимогу делегації України о 16:00 за місцевим часом, тобто о 17:00 за київським часом, відбудеться спеціальне засідання постійної ради ОБСЄ у Відні, серед 57 країн-учасниць цієї організації щодо загострення ситуації на Донбасі", - сказала вона в ефірі телеканалу "112.Україна".

Раніше постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук звернувся з листом до голови Постійної ради ОБСЄ Клеменса Коя через загострення ситуації в Авдіївці та закликав скликати нараду ради для обговорення цього питання.

Постійною радою ОБСЄ керує діючий голова організації. На відміну від інших органів ОБСЄ, він на регулярній основі проводить політичні консультації і приймає рішення.

Нагадаємо, через обстріли ввечері в понеділок була перебита остання лінія електропостачання Авдіївки. У результаті місто залишилося без води, без електрики і без теплопостачання. Вночі в тепломережі Авдіївки завдяки коксохімічному заводу вдалося підтримувати температуру теплоносія на рівні 35 градусів на вході та 29 - на виході. Температура в квартирах становила 14-16 градусів. Ремонтні роботи з відновлення електропостачання Авдіївки поки що почати не вдалося через обстріли.

Російсько-окупаційні війська штурмують Авдіївку з неділі. У ніч на вівторок місто обстріляли з "Градів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram