ГоловнаСуспільствоВійна

В Авдіївці оголошено надзвичайний стан (оновлено)

Ситуація в місті під контролем.

В Авдіївці оголошено надзвичайний стан (оновлено)
Фото: dn.npu.gov.ua

В Авдіївці, яка через обстріли бойовиків опинилася на межі гуманітарної катастрофи, оголосили надзвичайний стан.

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Оголосили в Авдіївці надзвичайний стан. Перебуваю зараз тут. Створили в Авдіївці Обласний координаційний центр, до якого увійшли керівники міста, силовики, рятувальники та представники підприємств міста", - написав він у фейсбуці.

Щоб підтримати опалювальну систему Авдіївки, заплановано запустити генератор - це забезпечить циркуляцію в системі теплопостачання, аби запобігти розморожуванню системи, повідомив заступник голови ДонОВЦА Євген Вілінський.

"Чекаємо на дозвіл СЦКК на початок відновлювальних робіт. Запит відправлено відразу після знеструмлення", - написав він у фейсбуці.

Для цілодобової служби в Авдіївку спрямовано бійців спецпідрозділу КОРД, батальйону особливого призначення кримінального та превентивного блоків ГУНП у Донецькій області. У Нацполіції повідомили, що основними завданнями бійців буде охорона громадського порядку, запобігання мародерству і надання допомоги людям.

Оновлено. Температура у квартирах жителів Авдіївки становить 16-17 градусів тепла. Авдіївський коксохім забезпечує циркуляцію теплоносія в тепломережах, повідомив голова ДонОВЦА Павло Жебрівський.

"Станом на 24:00 температура батарей у квартирах 35-40 градусів. Температура у квартирах 16-17 градусів тепла. Авдіївський коксохім забезпечує циркуляцію теплоносія в тепломережах. Авдіївська лікарня забезпечена потужними дизельними генераторами і працює у штатному режимі. На автономному опаленні також дві школи і дитячий садок. ДСНС терміново перекидає в Авдіївку додаткові технічні засоби: потужні генератори, теплові гармати, великі намети, буржуйки, кухні, воду, продукти харчування. Координаційний центр посилено працює над тим, щоб забезпечити на ранок доставку для жителів гарячого харчування", - написав він у фейсбуці.

Через обстріли ввечері в понеділок була перебита остання лінія електропостачання Авдіївки. У результаті місто залишилося без води, без електрики і без теплопостачання.

У зв'язку з надзвичайною ситуацією в Авдіївці Президент Петро Порошенко перервав свій візит у Німеччину. Також Президент доручив ініціювати скликання надзвичайного засідання Тристоронньої контактної групи через ситуацію в Авдіївці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram