ГоловнаСуспільствоПодії

Нідерланди не змогли розшифрувати дані щодо MH17

Передані Росією знімки з радарів виявилися в нестандартному форматі.

Нідерланди не змогли розшифрувати дані щодо MH17

Нідерландські слідчі у справі про аварію рейсу MH17 отримали від Росії дані радіолокаційного контролю у форматі, що не відповідає встановленим міжнародним стандартам. Тому використовувати їх для отримання чіткішої картини події наразі не вдалося.

Про це повідомляє DW з посиланням на представника прокуратури Нідерландів в Амстердамі.

"Необхідні додаткові дані, щоб як належить зрозуміти, що зображено на знімках з радарів", - наводить його слова агентство dpa. За даними видання De Telegraaf, російській стороні вже направлено запит на надання придатної інформації.

Росія надала слідчим запитані ними дані в жовтні 2016 року - незабаром після того, як у вересні був опублікований проміжний звіт міжнародної слідчої групи, в якому причиною аварії літака було названо попадання в нього ракети серії 9М38 з установки "Бук", доставленої на територію України з РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що родичі жертв катастрофи MH17 вимагають відновити пошуки останків.

28 вересня 2016 року в Нідерландах Спільна слідча група, в яку входить Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди і Україна, оголосила, що літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17 був збитий 17 липня 2014 року з ЗРК "Бук", який був привезений з території Росії. Розслідування також встановило, що літак був збитий саме ракетою типу 9М38, яка є на озброєнні модифікації російського ЗРК "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram