ГоловнаСуспільствоПодії

Громадянку РФ, яка втекла з львівської психлікарні, заарештували на час слідства

У СІЗО Яковлєва проведе щонайменше два місяці і пройде експертизу на осудність.

Громадянку РФ, яка втекла з львівської психлікарні, заарештували на час слідства
Фото: Варта-1

Уродженку Росії Олену Яковлєву, яка втекла з львівської психлікарні і яку днями затримали в одному з хостелів Києва, заарештували на час слідства, повідомляє ТСН.

Принаймні два місяці вона проведе у слідчому ізоляторі, куди підозрювану помістили для проходження експертизи на осудність.

Утікачка не пручалася, коли по неї приїхала поліція: її викликала чергова хостелу, яка побачила, що жінка, котра проживає в них, перебуває в розшуку. Але коли її привезли назад до Львова, проявила свій характер і напала на поліцейського.

"Вона схопила підручний засіб, палицю від стільчика, і вдарила його по голові. Крім того, подряпала його. Добре, що легкі тілесні виявлено", - розповів начальник Личаківського відділення поліції Львова Тарас Ханик.

Проти Яковлєвої відкрито кримінальні провадження за ч.1, ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство - карається позбавленням волі на строк до чотирьох років) і ч.2 ст. 345 КК України (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу - карається виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на той самий строк).

Нагадаємо, в червні 2016 року жінка приїхала до Львова і народила дитину, яку вона залишила в пологовому будинку. Медпрацівники передали немовля в дитячий будинок. У вересні 2016 року Яковлєва прийшла в РАЦС і зажадала свідоцтво про народження дитини. Документ їй не видали. Після цього вона розбила вікна в будівлі й облила кислотою одну зі співробітниць РАЦС. Проти росіянки порушили справу за статтею "хуліганство".

У грудні Яковлєва розбила вікно в Шевченківському відділі поліції, після чого її затримали. Згідно з постановою Личаківського суду від 21 грудня 2016 року, жінку направили в психіатричну лікарню для проходження судово-психологічної експертизи. 18 січня вона звідти втекла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram