ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві мати отруїла алкоголем 9-місячну дитину

Зловмисниці оголошено про підозру у скоєнні умисного вбивства.

У Києві мати отруїла алкоголем 9-місячну дитину
Фото: npu.gov.ua

У Києві поліція затримала жінку, яка алкоголем отруїла свою 9-місячну дитину, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зловмисниці оголошено про підозру у скоєнні умисного вбивства. Їй загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Повідомляється, що слідчо-оперативна група, яка була викликана лікарями "швидкої допомоги", виявила в квартирі 43-річної киянки мертву дівчинку. За попередньою інформацією лікарів, дівчинка могла померти внаслідок синдрому раптової дитячої смерті. Однак правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Мати пояснила, що її 9-місячна дівчинка останні два дні погано себе почувала, у неї була підвищена температура і розлад травлення, але до лікарів жінка не зверталася. Чому вона так недбало ставилася до здоров'я малюка, пояснити не змогла.

"Під час виїзду на місце правоохоронців насторожили й умови проживання сім'ї: в квартирі безлад, сміття. За словами сусідів, мати дитини неодноразово бачили напідпитку. Крім цього, у 43-річної жінки є ще двоє дітей - 3-річний хлопчик (зараз перебуває у дитячій лікарні) та 11-річна дівчинка (віддана в дитбудинок ще раніше)", - йдеться в повідомленні.

Експертиза довела, що смерть дитини настала від отруєння етиловим спиртом. В результаті проведених слідчих дій встановлено, що немовля напоїла спиртом рідна мати.

Зараз жінка заарештована, два місяці вона проведе під вартою. Горе-матері загрожує до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram