ГоловнаСуспільствоПодії

Львів заявив про загрозу зсуву на сміттєзвалищі в Грибовичах

Попередній убив чотирьох осіб.

Львів заявив про загрозу зсуву на сміттєзвалищі в Грибовичах
ГСЧС Львовской области

Мерія Львова заявила про загрозу зсуву на сміттєзвалищі в Грибовичах.

"Тіло полігону рухається. Якщо не провести жодних заходів полігон буде рухатися далі, відбудеться викид фільтрату назовні. Щоб цього не допустити, цю частину полігону, яка зрушилася і продовжує рухатися, над нею треба зробити рівномірний купол. Це дасть можливість зафіксувати рухоме тіло полігону", - цитує прес-служба міськради директора департаменту ЖКГ Сергія Бабака.

Крім того, Львів збирається будувати другу захисну дамбу, щоб не допустити витоку фільтратів у разі прориву теперішньої. Вартість робіт на звалищі оцінюється в 50 млн гривень, і Львів сподівається, що частину коштів виділить Кабінет міністрів України з резервного фонду державного бюджету.

Також необхідний дозвіл розташованого поруч села Малехів.

"І ще раз підкреслюю: треба негайно приступати до виконання цих робіт. Якщо станеться зміщення і станеться викид фільтрату, - це буде надзвичайна ситуація. Ми не маємо права допустити її", - заявив Бабак.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року на міському звалищі біля села Грибовичі під Львовом зійшов зсув сміття об'ємом понад 100 тис. кубометрів. В результаті під завалом опинилося чотири людини. 31 травня були знайдені тіла трьох рятувальників, четвертий - співробітник місцевого комунального підприємства - вважається зниклим безвісти.

Після цієї трагедії Львову заборонили вивозити сміття на сміттєзвалище в Грибовичах. Через ситуацію місто опинилося на межі екологічної катастрофи, оскільки інші сміттєві полігони відмовляються приймати відходи зі Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram