ГоловнаСуспільствоЖиття

Рішення про продовження ліцензії "Вістям" буде непростим, - голова Нацради

Артеменко прокоментував ситуацію з радіо "Вести".

Рішення про продовження ліцензії "Вістям" буде непростим, - голова Нацради
Юрий Артеменко

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко прогнозує, що рішення про продовження ліцензії радіо "Вести" буде "непростим".

Про це він заявив в інтерв'ю ЛІГА.net.

"Я прогнозую, що рішення про продовження ліцензії "Вестям" буде непростим. Річ не в тих журналістах, які там мовлять. Я слухаю, мені подобається. Але, вибачте мені, Клименко (Олександр Клименко - екс-міністр доходів і зборів. - Ред.) виступає, є в нас інформація про те, як топ-менеджери їздять до нього доповідати. Радіо "Вести" приводило до нас останнього "власника" - Тетяну Александрову, якій нібито Ігор Гужва продав свою частку. Ми запитали, звідки в неї гроші. Відповідь - у неї було дві машини, які вона здавала в оренду, тому вона взяла кредит і купила "Вести". Але де вона взяла кредит, як їй вдалося отримати позику тоді, коли кредитів нікому не давали, і скільки коштує радіо "Вести", вона відповісти не змогла", - сказав Артеменко.

"Медіа-ринок прекрасно знає Ігоря Гужву - у нього таких грошей ніколи не було, він завжди був найманим менеджером. На питання про те, чому саме вона купила "Вести", Александрова відповіла, що їй надійшла така пропозиція, і вона її прийняла. Ну ось я на місці Гужви продавав би розкручений ресурс якнайдорожче, і не людині з вулиці, яка не має нічого спільного з медіа, а якомусь Ахметову. А тут раптом орендодавцю двох машин кажуть: "Візьми, ти такий класний менеджер!" - додав голова Нацради.

Окрім того, за його словами, новий засновник не цікавиться фінансовою ситуацією в компанії.

"Ми запитали, які витрати вона має для утримання редакції. Вона спершу розгубилася, потім якусь суму назвала. Але це ж шалені гроші, і звідки вони в неї - неясно. За підрахунками менеджменту "Вестей", які вони представили власниці, окупити себе ресурс зможе років через п'ять. Але як вона набирала цих менеджерів і звідки вони, Александрова також пояснити не змогла. Бізнес-плану вона не бачила. У нас один з членів Нацради говорить: "Боже, як вашій компанії пощастило із засновником! Перший випадок, коли власник повністю довіряє менеджменту і не питає ні даних, ні цифр". Це смішно і страшно одночасно. Ось у Польщі, наприклад, перевіряють джерела доходів, не тільки довідочки просять", - сказав Артеменко.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року радіо "Вести" заявило про відмову Нацради продовжувати їм ліцензію.

Сьогодні, 23 січня, колектив радіо звернувся з відкритим листом підтримки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram