ГоловнаСуспільствоПодії

Шахрайка виманила у підприємств 1,5 млн грн під виглядом допомоги бійцям АТО

Гроші жінка витратила на ігрових автоматах.

Шахрайка виманила у підприємств 1,5 млн грн під виглядом допомоги бійцям АТО
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією припинили протиправну діяльність мешканки Черкаської області, яка збирала гроші з промислових підприємств у різних регіонах України нібито на допомогу учасникам антитерористичної операції.

"Співробітники Харківського управління спецслужби задокументували, що зловмисниця встигла зібрати майже півтора мільйона гривень. Усі гроші вона витратила в автоматах ігрових салонів. Оперативники СБ України затримали шахрайку в місті Сміла Черкаської області", - повідомляє прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, жінка зареєструвала на своє ім'я фіктивний благодійний фонд. Протягом 2016 року вона дзвонила керівникам промислових підприємств, називалася чиновницею різних облдержадміністрацій або помічницею чиновників і просила переказати певну суму грошей на рахунок для надання допомоги дітям, підрозділам антитерористичної операції, соціально незахищеним верствам населення.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 і 3 ст. 190 (шахрайство) і ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram