ГоловнаСуспільствоВійна

Читачі LB.ua допомогли ветерану АТО оплатити тренажер для реабілітації

За два дні йому переказали необхідну суму.

Читачі LB.ua допомогли ветерану АТО оплатити тренажер для реабілітації
Юрий Рунов
Фото: facebook/iury.runov

Читачі LB.ua допомогли ветерану АТО Юрію Рунов, про якого ми писали у 2014-2015 роках, оплатити тренажер для реабілітації.

Невеликими частинами Юрію пожертвували близько 5000 грн, а 19 січня хтось переказав ветеранові на рахунок 6000 грн одним платежем.

"Всім величезне спасибі за підтримку! Питання закрито", - повідомив Рунов по телефону.

Нагадаємо, Рунов навесні 2014 року пішов добровольцем у 39-й батальйон територіальної оборони Дніпра, був командиром роти, брав участь у боях в Донецькій області. На війні у Юрія виникла хвороба колін. По суті, у бійця зруйнувалися хрящі в колінах, виникли проблеми з кістками.

Хвороба вперше далася взнаки влітку 2014 року, але тоді Юрій повернувся в лаву ще майже на рік, побував в оточенні під Іловайськом, в інших гарячих точках. Останні два місяці в АТО далися ротному особливо тяжко - він насилу пересувався, тож змушений був лягти в лікарню.

У державному медзакладі змогли запропонувати лише поставити імпланти замість суглобів. На допомогу прийшли лікарі з приватної клініки Ilaya, яка відновлює кістки і суглоби за допомогою стовбурових клітин. Волонтери People`s Project зібрали понад 10 тис. євро на оплату лікування бійця. З 2016-го йому вже зробили 5 операцій і ще стільки само попереду.

Лікарі прописали ветерану заняття на веломобілі - спеціальному тренажері для розробки ніг. Тренажер йому ще восени за мінімальною ціною близько 40 тис. грн (на виплату - до знаходження коштів) надала компанія-постачальник. Але Юрій з його військовою пенсією не міг закрити борг перед продавцем.

Читачі LB.ua змогли зібрати суму, якої бракувало.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram