ГоловнаСуспільствоЖиття

Комісія КМДА перевірить платіжки киян за опалення

Існують об'єктивні чинники нарахувань, які повинні враховувати споживачі.

Комісія КМДА перевірить платіжки киян за опалення
Фото: kvitanciii.ru

Житлово-комунальна інспекція КМДА перевірить імовірне зловживання, а також факти некоректних нарахувань жителям Києва за послугу централізованого опалення.

Про це повідомляють на сайті КМДА.

"У столиці є дві основні теплопостачальні організації - "Київенерго" і "Єврореконструкція". Також є споживачі, які за договором отримують тепло від інших приватних підприємств і організацій. Однак для всіх без винятку киян повинен діяти справедливий і зрозумілий механізм нарахування", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Він також зазначив, що існують об'єктивні чинники нарахувань, які повинні враховувати споживачі, але ніяких махінацій із платежами бути не повинно.

"У цьому місяці в зоні обслуговування змістилися дати зняття показів лічильників обліку тепла. Якщо раніше зняття відбувалося з 19 до 26 числа, то грудневі зняття відбувалися в останні дні місяця. Тому збільшився і період оплати. Також мешканцям слід враховувати зниження температури повітря, що безпосередньо впливає на обсяг спожитого будинком тепла. Однак, якщо всі ці фактори враховані, але ви сумніваєтеся в правильності рахунку за тепло, ми проведемо відповідне розслідування", - зазначив Пантелєєв.

Нагадаємо, з 10 січня кияни отримали єдині платіжки з реквізитами на оплату всіх комунальних послуг. Однак виявилося, що сплатити за світло поки що не можна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram