ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Донецькій області відпустив підозрюваного, якого шукали 10 років

Чоловік переховувався під різними іменами у Луганській, Харківській, Київській та Сумській областях.

Суд у Донецькій області відпустив підозрюваного, якого шукали 10 років
Фото: goodvin.info

Краснолиманський міський суд Донецької області не обрав запобіжний захід підозрюваному, якого затримала поліція після 10 років розшуку, відклав розгляд справи і відпустив затриманого із зали суду.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на облуправління Нацполіції.

"У лютому 2007 року житель Лиманського району 1974 року народження спланував злочин і залучив до нього трьох знайомих. Вночі спільники проникли на територію підприємства і напали на сторожа, якого зв'язали і утримували в полоні. В цей час організатор групи викрав з підприємства обладнання для газифікації, залишивши жителів навколишніх селищ без газу. Труби чоловік вивіз в Луганську область і продав, заподіявши підприємству матеріальної шкоди в особливо великому розмірі - близько 200 тис грн", - йдеться в повідомленні.

Виконавці злочину незабаром були затримані, але організатору вдалося втекти. Протягом 10 років він жив під різними іменами у Луганській, Харківській, Київській та Сумській областях.

"12 січня цього року оперативники Лиманського відділення поліції отримали інформацію, що 42-річний розшукуваний на новорічні свята приїхав погостювати до матері в селище Ямпіль. При перевірці інформації він був затриманий", - повідомили в поліції.

Під час затримання у нього було вилучено паспорт на чуже ім'я, що значиться загубленим, і чотири мобільних телефони. Відзначається, що чоловік також розшукується харківськими правоохоронцями за викрадення вантажного автомобіля.

"13 січня в суді мало розглядатися питання визначення затриманому запобіжного заходу, який з урахуванням тяжкості злочину, передбачав утримання під вартою. Однак затриманий не отримав жодного покарання. Розгляд цього питання було перенесено спочатку на кінець робочого дня, а потім на 16 січня. Підозрюваному вручили повістку, і він був відпущений із зали суду", - йдеться в повідомленні.

"У зв'язку з неприйнятністю такого судового рішення, слідчим відділом Лиманського ВП і місцевою прокуратурою вирішується питання про подання щодо неправомірності дій суду", - заявили в поліції.

Нагадаємо, 9 січня прикордонники затримали в аеропортах Києва та Харкова розшукуваних Інтерполом ізраїльтянина і білоруса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram