ГоловнаСуспільствоВійна

Прокуратура зацікавилася громадянином Білорусі, який воював за "ЛНР"

Чоловік брав участь у бойових діях у складі батальйону "Русь"в районі Щастя.

Прокуратура зацікавилася громадянином Білорусі, який воював за "ЛНР"
Фото: lugansk-online.info

Прокуратура розслідує участь громадянина Білорусі у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків "ЛНР".

Про це повідомляється на сайті прокуратури Луганської області.

"Новоайдарським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі громадянина Білорусі у складі не передбачених законом збройних формувань, що призвело до загибелі людей (ч. 5 ст. 260 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація про можливу участь громадянина Білорусі Сергія Трофімова у збройному конфлікті на Донбасі. У інтерв'ю чоловік повідомив, що з вересня 2014 року по листопад 2016 року він безпосередньо брав участь у бойових діях в районі Щастя в складі батальйону бойовиків "Русь".

Трофімов заявив, що вбити людину йому "як випити кави". На запитання, скільки він убив людей, терорист відповів: "Багато. Я добре стріляв".

"Зараз проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин і можливих очевидців події. Досудове розслідування перебуває на контролі прокуратури Луганської області.", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, раніше глава МВС Білорусі Ігор Шуневич заявив, що всі громадяни країни, які беруть участь в бойових діях на території України, будуть перевірені, незалежно від того, чию сторону вони підтримували.

Зараз у законодавстві Білорусі є дві статті, які передбачають кримінальну відповідальність за участь у військових діях на території іншої держави: ст. 132 (вербування, навчання, фінансування та використання найманців) і ст. 133 "(найманство). Щоб застосувати ці статті, необхідно довести, що громадяни отримували матеріальну винагороду за участь в бойових діях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram