ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" відкинула пропозицію Савченко про обмін полонених

Терористи наполягають на обміні за формулою "527 на 42".

"ДНР" відкинула пропозицію Савченко про обмін полонених
Архив
Фото: Александр Рудоманов

Терористичне угруповання "ДНР" відмовилося обговорювати пропозицію нардепа Надії Савченко про обмін 42 утримуваних у полоні українців на 256 сепаратистів.

Про це заявила так званий "обмудсмен ДНР" Дарія Морозова в коментарі "Интерфаксу".

"Ми ведемо переговори з однозначної позиції про обмін усіх підтверджених осіб за прізвищами на всіх. Таким чином, ми домагаємося повернення нам 527 осіб, яких утримує Київ, в обмін на 42 громадян України, які перебувають у наших місцях позбавлення волі", - заявила вона.

При цьому вона назвала неприйнятними пропозиції з приводу обміну, озвучені Савченко.

"Савченко ще раз озвучила пропозиції, що їх раніше робив Київ, віддати нам усього половину від загального числа утримуваних Києвом осіб, тобто 256 осіб. Тобто йдеться навіть не про обмін за прізвищами, а просто про якесь рішення української влади повернути лише половину утримуваних осіб, що неприйнятно", - сказала Морозова.

"Серед утримуваних Києвом осіб не тільки громадяни "ДНР" та "ЛНР", але і громадяни Росії. Таким чином, ми наполягаємо на повному поверненні всіх осіб, незаконно затриманих українською владою, чиє місце перебування і особисті дані підтверджені", - додала вона.

Нагадаємо, у вівторок Савченко опублікувала списки полонених громадян, яких утримують бойовики "ДНР"/"ЛНР". Вона запропонувала провести перший етап обміну полоненими, під час якого Україна повинна звільнити 256 осіб зі списку "ДНР"/"ЛНР", утримання яких підтверджує, а бойовики, своєю чергою, 42 осіб, утримання яких вони визнали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram