ГоловнаСуспільствоВійна

Тільки троє з 56 багатих чиновників пожертвували на прохання волонтерів частину заощаджень на армію

Це губернатор Резніченко, нардеп Гопко і слідчий ГПУ Кривобок.

Тільки троє з 56 багатих чиновників пожертвували на прохання волонтерів частину заощаджень на армію
Фото: facebook.com/backandalive

Тільки троє з півсотні багатих чиновників, депутатів, прокурорів, суддів зробили пожертви в рамках волонтерського проекту "еДесятина", в рамках якого їм було запропоновано переказати частину своїх статків на армію.

"Рівно два місяці тому ми написали перші десять листів найбагатшим чиновникам і запропонували їм спрямувати частину показаних в е-деклараціях статків на потреби армії. На сьогодні листи надіслані 56 «е-декларантам», серед яких найбагатші депутати різних фракцій і груп, міністри, мери міст, керівники обладміністрацій, прокурори і навіть судді. Лише 11 із 56 одержувачів «листів щастя» надіслали нам відповіді. Надали допомогу троє з них. А саме: голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко (передав тепловізор «Народному тилу»), депутат ВРУ Ганна Гопко (вказала а листі, що переказала кошти на рахунок «Повернись живим») і старший слідчий департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Юрій Кривобок (допоміг у придбанні для проекту «Броня» 60 планшетів SamsungGalaxy Tab3 з додатковими картами пам'яті)", - повідомили волонтери "Повернись живим" у фейсбуці.

З усіма відповідями можна ознайомитися на спеціальній сторінці в Google Docs.

Волонтери відзначають, що серед чиновників є нормальні люди, яким не все одно, що в країні триває війна. Але серед простих українців таких небайдужих людей більше.

Реквізити та контакти "Повернись живим" - на сторінці руху в фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram