ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція попередила водіїв про складні дорожні умови на Різдво

6-7 січня очікуються сильні снігопади, хуртовини, ожеледиця, різке зниження температури.

Поліція попередила водіїв про складні дорожні умови на Різдво
Фото: dsns.gov.ua

Управління безпеки дорожнього руху департаменту превентивної діяльності Національної поліції попереджає водіїв про складні дорожні умови під час Різдвяних свят.

"Вирушаючи в дорогу, водіям варто перевірити відповідне укомплектування автомобіля, технічний стан транспортного засобу, подбати про запас палива", - йдеться в повідомленні.

"Так, 6 січня складні погодні умови: вдень в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській областях сильні снігопади, хуртовини, снігові замети (на Одещині, Миколаївщині та Кіровоградщині місцями дуже сильний сніг); у східних, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях мокрий сніг та дощ, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь; на решті території невеликий сніг. На дорогах країни ожеледиця", - зазначають в управлінні.

Крім того, 6-7 січня різке зниження температури вночі до 13-19° морозу (в західних, північних та центральних областях місцями до 20-26° морозу), вдень до 11-17° морозу; у південно-східній частині вночі та вдень до 6-13° морозу.

У поліції нагадали, що за таких складних погодних умов водіям варто дотримуватися правил. Зокрема, не забувати про зарядний пристрій до мобільного, гарячі напої в термосі, записати номери телефонів оперативних та аварійних служб.

"Окрім стандартних предметів, (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального тросу, запасного колеса та домкрата), в сильні морози не зайвими будуть комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти "прикурювання", скребок для скла та щітка, свічки, сірники, невеличка лопата".

В управлінні безпеки дорожнього руху закликали водіїв бути уважними та обережними за кермом, надавати допомогу тим, хто потрапив у скрутну ситуацію через негоду.

Нагадаємо, напередодні через снігопад обмежили рух у трьох західних областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram