ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: ми починаємо метр за метром звільняти окуповану територію

Секретар РНБО переконаний, що 2017 рік стане переломним.

Турчинов: ми починаємо метр за метром звільняти окуповану територію
Александр Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що 2017 рік стане переломним у питанні звільнення окупованих територій.

Про це він заявив під час відвідування бази Національної гвардії в Київській області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що в поточному році Україна не втратила жодного метра своєї території, а Збройні сили значно поліпшили свої позиції.

"2016 рік - це перший рік, коли Україна не позбулася жодного метра своєї території. Всі спроби просунутися вперед і прорвати нашу оборону цього року були приречені на провал. Крім того, ворог зазнав дуже серйозних втрат, а ЗСУ поліпшили свої позиції", - сказав Турчинов.

"Метр за метром ми починаємо звільняти окуповану територію... Я переконаний, що 2017-й рік стане переломним у цьому питанні", - додав він.

При цьому Турчинов нагадав про безперервні обстріли з боку бойовиків, незважаючи на оголошений режим припинення вогню.

"У нас немає альтернативи, окрім як захищати нашу державу. На жаль, рішення про режим припинення вогню перед великими святами, щоб тиша була в селах уздовж лінії розмежування, - російські гібридні війська не виконують. Із першого дня після оголошення перемир'я обстріли продовжилися. Раніше хоча б тиждень ми спостерігали зниження кількості обстрілів. Зараз ми бачимо, що Росія і підконтрольні їй угруповання не збираються виконувати жодних домовленостей", - заявив він.

Нагадаємо, раніше українські військові взяли під контроль селище Новолуганське в районі Світлодарської дуги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram