ГоловнаСуспільствоПодії

Біля посольства Росії в Києві пройшла акція на підтримку зниклих за час анексії кримчан

Організували перформанс, під час якого "Путін" приніс "подарунки до Нового року".

У п'ятницю, 23 грудня, біля посольства Росії в Києві пройшла чергова щомісячна акція на підтримку кримчан, які зникли на півострові за час анексії, повідомляє кореспондент LB.ua.

Близько двох десятків людей прийшли на Повітрофлотський проспект до будівлі дипломатичного представництва Росії з табличками, на яких написано імена зниклих: Сейрана Зінедінова, Валерія Ващука, Ісляма Джеппарова, Руслана Ганієва, Мухтара Арісланова, Івана Бондарця, Джевдета Іслямова, Ескандера Апселямова та інших.

Окрім того, цього разу було організовано перформанс, під час якого людина в масці Путіна і з мішком Діда Мороза принесла "подарунки до Нового року". Серед них виявилися кримінальні справи на українців у Криму, заборона діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, обшуки, затримання, обвинувальні вироки. Так активісти підбили підсумки року на території півострова.

Нагадаємо, 19 грудня 2016 року Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)", ініційовану Україною.

У документі засуджено масові порушення прав людини в окупованому Криму і є заклик до Росії як держави-окупанта дотримуватися своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram