ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Національному медуніверситеті відкрили стоматологічну лабораторію з 3D-принтерами Пресс-релиз

"НМУ прагне не стояти 30 років на місці, а рухатися разом з часом".

Сьогодні в Стоматологічному медичному центрі Національного медичного університету ім. Богомольця відбулося відкриття лабораторії комп'ютерного моделювання і цифрової стоматології, сучасного відділення хірургічної стоматології. Стоматологічний центр із 2014 року безкоштовно допомагає в реабілітації поранених учасників АТО і у стоматологічному протезуванні.

У відкритті лабораторії взяли участь проф., ректор НМУ, член-кореспондент Національної академії медичних наук України Катерина Амосова, директор стоматологічного медичного центру НМУ, проф. Андрій Копчак, працівники центру, викладачі та студенти.

"Національний медичний університет прагне не стояти 30 років на місці, а рухатися разом з часом. Маю велику надію, що активна частина нашого стоматологічного центру використовує на 100% можливості новітніх технологій", - сказала на відкритті Амосова.

Директор центру Андрій Копчак і собі зазначив: "Відкриття сучасної 3D-лабораторії - це, як ми бачимо, в недалекому майбутньому наш стоматологічний центр. Три лазерні 3D-принтери дозволять оперативно і з великою точністю надавати послуги реконструкції кісток лицьового скелета, щелепно-лицьової системи. Це відкриває нові можливості для наукової та лікувальної діяльності. Частина програмного забезпечення лабораторного комплексу написана нашими ординаторами".

Через

центр за рік пройшли понад 250 тис. пацієнтів, у тому числі 1240 учасників бойових дій на сході України. Учасники АТО отримували послуги стоматологічного протезування та реабілітації безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram